Bvb: 20/09/2019
Bvb: 20/09/2019

Shoplifters

Shoplifters
Hirokazu Kore-Eda, 2018, Jap, 121’

In Shoplifters volgen we de Japanse familie Shibata. Ze leven met hun vijven in een te klein huisje in Tokyo. Om rond te komen proberen ze op een op z’n zachtst gezegd creatieve manier aan extra middelen te geraken. Wanneer vader Osamu en zoon Shota na een van hun winkeldiefstallen een klein meisje aantreffen in de vrieskou, besluiten ze haar mee naar huis te nemen. Na enige twijfel is moeder Nobuyo akkoord om voor het meisje te zorgen. Ze wordt opgenomen in de familie, maar hierdoor zullen al hun geheimen – en de redenen van hun diefstallen – langzaam maar zeker boven water komen.

Shoplifters ging op het jongste festival van Cannes aan de haal met de Gouden Palm. Een ultieme bekroning voor regisseur Kore-Eda die zich de afgelopen jaren al profileerde als de meester van het Japanse familiedrama, met films als 'Our Little Sister’ of 'Nobody Knows’.

 

Juist dat is de kracht van Kore-Eda: hij hoeft enkel te tonen om ons te doen voelen. (…) Geen wonder dat de Gouden Palm dit jaar naar Shoplifters ging. (Cutting Edge)
Een delicate masterclass in empathie door een regisseur op het toppunt van zijn kunnen. (De Morgen)

 

Met: Kirin Kiki, Lily Franky, Sôsuke Ikematsu

Info

Datum
do 23 mei 2019
Uren20 - 22 uur
Genre
Film
Organisator
Cultuurcentrum 't Getouw
Prijs

Basisprijs: 5 euro

Categorie

Locatie Stratenplan Mol

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2