Denk op 28 november mee na over de toekomst van de kerk van Achterbos

dinsdag, 6 november, 2018

Alle inwoners van Achterbos en vertegenwoordigers van lokale verenigingen zijn op woensdagavond 28 november van harte welkom in vrije basisschool De Toren (Jozef Calasanzstraat) voor de startvergadering over het herbestemmingstraject van de kerk van Achterbos. We starten stipt om 19 uur en hopen op een ruime aanwezigheid.

 

Sinds 2015 is de parochie van Achterbos gefuseerd met Mol-Centrum. De huidige kerk wordt al enkele jaren niet meer gebruikt voor de eredienst. Er is nog niets beslist over de toekomst van het kerkgebouw op lange termijn. De herbestemming van het kerkgebouw verloopt volgens het afwegingskader dat de gemeenteraad in juni 2018 goedkeurde.

 

Startvergadering

Tijdens deze startvergadering krijg je toelichting over het kerkenplan en het afwegingskader dat in onze gemeente wordt gebruikt voor het herbestemmen van de kerken die niet meer worden gebruikt voor de eredienst. Daarnaast gaan we in kleine groepjes aan de slag om te kijken of in Achterbos de behoefte en het draagvlak bestaan om het kerkgebouw een nieuwe, lokale invulling te geven.

 

Tijdens de startvergaderingen brengen we samen alles in kaart én kijken we of een vervolgtraject voor een nieuwe, lokale invulling is aangewezen.

 

Deelnemen?

Wil je aanwezig zijn en deelnemen aan de startvergadering? Schrijf je dan online in via www.gemeentemol.be/herbestemmingkerkachterbos. Je kan ook telefonisch inschrijven via 014 33 07 11.

 

Meer info: 
communicatiedienst
014 33 07 11
Bron: 
BURGEMEESTER PAUL ROTTHIER