Extra verkeersmaatregelen voor veilig verloop verkiezingen op zondag 26 mei

maandag, 20 mei, 2019

Op zondag 26 mei wordt een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd voor een veilig verloop van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Zo geldt onder andere op Achterbos, gedeelte tussen Brandkuilstraat en Sint-Apollonialaan, éénrichtingsverkeer vanaf de Sint-Apollonialaan. In de Schoolstraat in Ezaart worden de fietspaden aan beide zijden, tussen Ezaartveld en Sint-Willebrordusstraat, voorzien als parkeerstrook. Inwoners van Rauw en Wezel stemmen in Sunparks Kempense Meren

 

Volgende maatregelen gelden op zondag 26 mei 2019 van 7.30 tot 15 uur (met uitzondering van technische defecten):

 

·        In Achterbos, gedeelte tussen Brandkuilstraat en Sint-Apollonialaan:

o   éénrichtingsverkeer vanaf Sint-Apollonialaan;

o   fietspaden aan beide zijden voorzien als parkeerstrook;

o   fietsers moeten op de rijbaan te rijden;

o   een wegomlegging is voorzien via Brandkuilstraat - Bruggeske - Sint-Apollonialaan.

 

·        In de Schoolstraat tussen Ezaartveld en Sint-Willebrordusstraat:

o   fietspaden aan beide zijden voorzien als parkeerstrook

o   fietsers moeten op de rijbaan rijden

 

·        Aan de stemlokalen in Achterbos, Ezaart, Millegem, Sluis en Ginderbuiten, zo dicht mogelijk bij de ingang twee parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking.

 

·        Aan de stemlokalen in het Centrum, Achterbos, Ezaart, Millegem, Sluis en Ginderbuiten, zo dicht mogelijk bij de ingang of op de speelplaats van de scholen, drie parkeerplaatsen voorzien voor technici.

 

Inwoners Rauw en Wezel stemmen in Sunparks Kempense Meren

Alle kiezers uit de gehuchten Rauw en Wezel stemmen in Sunparks Kempense Meren, Postelsteenweg 100. In totaal gaat het over 4.507 kiezers voor de stembureaus 22, 23, 24, 25 en 26. We verhuizen noodgedwongen eenmalig de gebruikelijke kieslocatie van Gemeentelijke Basisschool De Zandloper (Gemeenteheistraat) naar het nabijgelegen vakantiepark wegens de jaarlijkse kermis op het kerkplein in Rauw en een wielerkoers die op dezelfde datum plaatsvindt. Sunparks Kempense Meren beschikt met zijn congreszalen in het hoofdgebouw over een voldoende ruime locatie, inclusief de nodige parkeergelegenheid. De locatie ligt bovendien centraal voor alle kiezers uit de twee gehuchten. Ter plaatse volg je de aangegeven bewegwijzering. Aan de stemlokalen zijn zo dicht mogelijk bij de ingang parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking.

 

Parking ‘t Getouw

Op zondag 26 mei 2019 geldt op de parking voor ’t Getouw, van 15 tot 19.30 uur, een parkeerverbod, uitgezonderd voor medewerkers verkiezingen.

 

Meer info: 
verkeersdienst
014 33 09 80
Bron: 
SCHEPEN VAN MOBILITEIT ANDRÉ VERBEKE