Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Info-Mol

Wintersfeer is volledig uitverkocht

zaterdag, 15 december, 2018

Wintersfeer volledig uitverkocht
8500 bezoekers tijdens de 7de editie van Wintersfeer op het Zilvermeer.

Op vrijdag 14 december genieten 8500 bezoekers van een betoverende editie van Wintersfeer in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol.

Wintersfeer is volledig uitverkocht. Je kan geen tickets meer kopen aan de kassa.
Het Zilvermeer werkt voor het tweede jaar op rij met online ticketverkoop. Dit kent een groot succes.

De weersomstandigheden zijn ideaal voor een winterse avond vol gezelligheid.
Ook de 7de editie van Wintersfeer zit weer vol verrassingen en magie. Blijkbaar is er een walvis aangespoeld op het strand van het Zilvermeer. Oh jee... als dat maar goed komt.

Renovatieproject Residentiewijk SCK-CEN en Vito krijgt omgevingsvergunning

vrijdag, 14 december, 2018

Het gemeentebestuur verleent een omgevingsvergunning voor de verbouwing van de zogeheten Residentiewijk en bijhorende omgevingsaanleg aan Boerentang. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen tijdens de zitting van 5 december beslist. Deze woonwijk in modernistische stijl met bijzondere waarde op vlak van erfgoed werd gebouwd in de jaren ’50 van vorige eeuw en wordt in verschillende fases gerenoveerd door de bouwfirma Group Cordeel.

Molse handelszaken mogen ook in 2019 meermaals open houden op zondag

donderdag, 13 december, 2018

Dankzij de erkenning van onze gemeente als toeristisch centrum, mogen handelszaken in 2019 meermaals open houden op zondag. Naast het aantal afwijkingen op de wekelijkse sluitingsdag die het gemeentebestuur al jaarlijks toestaat, moeten handelaars in 2019 tijdens bepaalde periodes geen extra aanvraag indienen om op zondag hun winkel te openen.

 

Werknemers van kleinhandelszaken en kapsalons mogen in 2019 tijdens volgende periodes op zondag werken:

Inschrijvingen sportactiviteiten sportdienst vanaf maandag 17 december

donderdag, 13 december, 2018

Op maandag 17 december vanaf 19 uur starten de online inschrijvingen voor de sportactiviteiten januari – juni 2019 georganiseerd door de sportdienst. Inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/sport. Ter plaatse inschrijven op het sportsecretariaat kan ook vanaf maandag 17 december tussen 19 en 21 uur. Je vindt het aanbod in de gratis brochure van de sportdienst verkrijgbaar in sportcentrum Den Uyt of te downloaden via www.gemeentemol.be/sport.

Voka betreurt ontslagen bij Philips maar “vraag naar personeel in 15 jaar niet zo hoog”

donderdag, 13 december, 2018

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen betreurt de 158 ontslagen die vandaag zijn
aangekondigd bij Philips in Turnhout. “Dit komt hard aan. Voor de werknemers is dit een
klap. En ook voor de regio. We leven dan ook mee met de betrokken werknemers, maar
geloven sterk in hun competenties. Er is veel vraag naar dergelijke profielen. Het aantal
vacatures in de regio was in 15 jaar niet zo hoog”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd
bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Al 1.652 nieuwe jobs in regio Turnhout door steun aan ontwrichte zones

map Foto: VOKA
donderdag, 13 december, 2018

• Aanpassing criteria sinds 1 december
• Nog meer bedrijven zullen aanvraag doen

In 3,5 jaar tijd zijn er in de regio Turnhout al 1.652 nieuwe jobs bijgekomen, die volledig te danken zijn aan steunmaatregelen aan ontwrichte zones. Een bedrijf dat een grote investering doet binnen zo’n zone – en hierdoor extra personeel kan aanwerven – moet twee jaar lang minder bedrijfsvoorheffing betalen. “Sinds 1 december zijn er nog een heel aantal nieuwe straten ingekleurd als ontwrichte zone. Dat is positief nieuws voor onze bedrijven”, zegt Roel Dockx, adjunct-gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Schansstraat op 13 en 14 december afgesloten door werken

woensdag, 12 december, 2018

Vanaf donderdag 13 december (6 uur) tot en met vrijdag 14 december (19 uur) is de Schansstraat, gedeelte tussen Collegestraat en Edmond Van Hoofstraat, afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Een aannemer plaatst voor het nieuwbouwproject ter hoogte huisnummer 2 tot 14 de kelder en betonvloer. Hiervoor wordt een mobiele bouwkraan ingezet die de rijbaan volledig inneemt. Ter hoogte van de werken en aan de overzijde van de straat wordt parkeerverbod ingevoerd. De aannemer brengt de bewoners tijdig op de hoogte van de verkeersmaatregelen. Een omleiding is voorzien via Edmond Van Hoofstraat – Graaf de Broquevillestraat – Markt – Collegestraat.

 

Bezoek gratis tentoonstelling over geschiedenis OCMW in Ten Hove

woensdag, 12 december, 2018

Tijdens de maand december krijg je de kans om een tentoonstelling over de geschiedenis van het OCMW te bezoeken. Wat startte als de commissie voor openbare onderstand groeide door de jaren heen uit tot het OCMW zoals we het nu kennen. Interesse? Kom zeker een kijkje nemen in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De tentoonstelling bevat informatieve panelen over de geschiedenis van het OCMW. Daarnaast toont een vitrinekast oude brieven, foto’s en collectebussen voor ‘den armen’.

Sportdienst verdeelt nieuwe brochure sportactiviteiten ‘januari – juni 2019’

woensdag, 12 december, 2018

De gratis brochure van de sportdienst met hierin het programma voor ‘januari – juni 2019’ ligt in de week van 10 december in de rekken. Op maandag 17 december om 19 uur starten de online inschrijvingen voor de sportactiviteiten. Je kan die dag tussen 19 en 21 uur ook ter plaatse inschrijven op het sportsecretariaat, Rode-Kruislaan 20.

Vrijwilligers bibliotheek lezen voor op woensdag 19 december

woensdag, 12 december, 2018

Kinderen tussen 4 en 7 jaar zijn op woensdag 19 december welkom op het voorleesmoment in de bibliotheek, Molenhoekstraat 2. Van 14.30 tot 15 uur lezen vrijwilligers grappige, ontroerende, spannende,… verhalen voor in de voorleeshoek van de jeugdafdeling. De deelname is gratis, inschrijven hoeft niet.

 

Kinderen die deelnemen aan het voorleesmoment krijgen een kleurplaat en een stempelkaart met daarop één stempel. Telkens ze aanwezig zijn op een volgend voorleesmoment, zetten we een stempel op deze stempelkaart. Is de kaart vol (5 stempels), dan mogen zij een leuk cadeautje kiezen uit de grabbelton. Daarna ontvangen ze een nieuwe stempelkaart.

 

Pagina's