Info-Mol

Oplaadpunt budgetmeter in bib weer beschikbaar tijdens nieuwe openingsuren

maandag, 25 mei, 2020

Sinds maandag 25 mei is het oplaadpunt voor de budgetmeter in de bibliotheek weer bruikbaar. Voor het opladen kan je er terecht tijdens de nieuwe openingsuren: maandag tot en met donderdag van 14 tot 20 uur, vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Het oplaadpunt op site Ten Hove (Jakob Smitslaan 24) staat in de inkomhal van het Sociaal Huis en de Werkwinkel. Opladen kan er van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 16 uur. Op zondag en op feestdagen kan je terecht aan de oplaadzuil van Fluvius, Dr. Van de Perrestraat 218, 2440 Geel, 7 dagen op 7, 24 uur op 24 uur beschikbaar.

Voorlopig nog geen herstart van zondagse dieren- en boerenmarkt

maandag, 25 mei, 2020

De beslissing om onze zondagse dieren- en boerenmarkt voorlopig nog niet op te starten, blijft ook de komende weken gehandhaafd. Het gemeentebestuur wacht de besluiten af van de Nationale Veiligheidsraad die zouden gelden vanaf maandag 8 juni. Hopelijk krijgen we dan een beter zicht op een mogelijke datum voor een herstart.

Sportbox en kunstgrasveld Den Uyt te reserveren vanaf 25 mei

maandag, 25 mei, 2020

Het gemeentestuur voorziet vanaf 25 mei extra mogelijkheden om te sporten en te trainen in openlucht. Verenigingen mogen het omheinde kunstgrasveld met twee handbaldoelen en de sportbox op sportsite Den Uyt huren. Je kan de terreinen perfect gebruiken voor volley- en basketbaltrainingen in openlucht. Verenigingen kunnen reserveren van maandag tot en met vrijdag van 18 tot 21 uur en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Interesse?

Start rioleringswerken in Ezaart vanaf 2 juni, geen doorgaand verkeer mogelijk

maandag, 25 mei, 2020

Vanaf dinsdag 2 juni start aannemer Colas in opdracht van Aquafin met rioleringswerken in Ezaart, van het kruispunt met de Slagmolenstraat tot aan de Molse Nete. De werken zullen ongeveer een jaar duren. Doorgaand verkeer is niet mogelijk, het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers wordt een aparte omleiding voorzien. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur maken van de werken gebruik om het wegdek te vernieuwen en vrijliggende fietspaden aan te leggen.

 

Atletiek- en looppiste Den Uyt enkel bereikbaar via De Biststraat vanaf 26 mei

maandag, 25 mei, 2020

Door rioleringswerken in de Rode-Kruislaan is de atletiek- en looppiste op Den Uyt vanaf dinsdag 26 mei enkel bereikbaar via De Biststraat, ook voor fietsers en voetgangers. Kom je van Balen of de Molderdijk, dan kan je de Kleinendijk niet inrijden. Ook parking Den Uyt en de coronawachtpost in sporthal Den Uyt bereik je enkel via De Biststraat.

 

Kom je naar de dinsdagmarkt? Bestudeer vooraf het marktplan

maandag, 25 mei, 2020

Bekijk de open brief over de heropstart van de markt hier

 

Kom je naar de dinsdagmarkt? Bestudeer vooraf het marktplan

 

Lions Club Zone Kempenland

maandag, 25 mei, 2020

op de foto vlnr. Dokter Stefan Reher - Hoofdgeneesheer Katelijne Valgaeren en Annelies Van de Poel voorzitter Lions Club zone Kempenland.

MOLSHOOP fietste virtueel -samen solo- meer als 2000 km bij elkaar

MOLSHOOP fietste virtueel “samen-solo” meer als 2000 km bij elkaar Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 23 mei, 2020

Het grote evenement 1000 km KOTK in Mechelen kon niet doorgaan tijdens het Hemelvaartsweekend. Toch zijn ze niet blijven stil zitten.

Mede dankzij onze sponsers, vrienden en ons ontbijtwandeling “spek en ei” kunnen we ook dit jaar 11.000 Euro schenken aan 1000 km KOTK.

Op zondag 13 december 2020 zullen we opnieuw een ontbijtwandeling organiseren in het Miloheem te Mol-Millegem.

De uitgave 2020 was misschien wel een virtuele uitgave, maar zeker geen minderwaardige 1000 km KOTK

“We begrijpen en delen frustratie over laattijdige levering mondmaskers”

vrijdag, 22 mei, 2020

In deze coronacrisis proberen we als gemeentebestuur altijd eerlijk en transparant te communiceren, ook de minder leuke en aangename dingen. Dit doen we vandaag opnieuw. Als gemeentebestuur nemen we in deze ongeziene crisis dagelijks tal van beslissingen, in vele gevallen op basis van beperkte, onbevestigde en onzekere informatie. Veel beslissingen hebben de beoogde uitkomst, in andere gevallen loopt het niet zoals we vooraf hadden geanalyseerd. Pas achteraf kan je evalueren en bijsturen. Dat is ook het geval met de mondmaskers.

Snel beslist én besteld

Pagina's