Info-Mol

Werk jij mee aan de (on)beperkte maand? Stel je kandidaat als vrijwilliger!

maandag, 22 juli, 2019

Oktober is de maand met onbeperkte mogelijkheden. We zetten een maand lang mensen met een beperking in de kijker met een boeiend activiteitenprogramma. Heb jij een warm hart voor anderen? Heb je zin om je talenten in te zetten en deze maand mee tot een succes te maken? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger via www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

Ellie en Wellie-terras op vrijdag 26 juli op Santo Tomásplein

maandag, 22 juli, 2019

Op vrijdag 26 juli sluit het Nicaraguacomité de zuiderse Nicaterrassen af met het Ellie en Wellie-terras. Iedereen is welkom vanaf 20 uur op het Santo Tomásplein. Ellie was één van de grote bezielers van internationale samenwerking in onze gemeente. Ze was onder andere actief in de Wereldwinkel, het Cubacomité en het Nicaraguacomité. De opbrengst gaat naar projecten die Ellie nauw aan het hart lagen, waaronder de kinderrefter in Santo Tomás.

 

Verbod op oppompen van water uit onze waterlopen vanaf 19 juli

vrijdag, 19 juli, 2019

Vanaf 19 juli mag je in vrijwel heel onze gemeente geen water onttrekken uit waterlopen uit de stroomgebieden Kleine en Grote Nete. Provinciegouverneur Cathy Berx vaardigt dit captatieverbod uit in specifieke stroomgebieden om tijdens droge periodes het minimale waterpeil te garanderen. Dit verbod houdt in dat je geen water mag oppompen om velden en tuinen te beregenen en visvijvers van de waterloop moet afkoppelen. Uitzonderingen zijn drinkwater voor eigen vee en aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen.

 

VITO informeert buurtbewoners over acties om risico op voelbare aardbevingen te vermijden

vrijdag, 19 juli, 2019

VITO informeert buurtbewoners over acties om risico op voelbare aardbevingen te vermijden

In aanwezigheid van een 200-tal buurtbewoners van Mol en Dessel gaf VITO gisterenavond 18 juli 2019 tekst en uitleg over de stand van zaken van het diepe geothermie-project na de aardbeving van 23 juni 2019.

Zigeunerfjeste 2019

Zigeunerfjeste 2019 Foto: Yvo Geerts
vrijdag, 19 juli, 2019

Vandaag werden de laatste klusjes geklaard en ze zijn er klaar voor "Zigeunerfjeste 2019 " en de éérste die mochten genieten en proeven van de sfeer waren de mensen van " Den Brand " uit Mol - Herentals en Lier. Zij waren uitgenodigd door " De Trekhaken " en werden door " Den Brand " uitgenodigd voor een lekkere BBQ en een danspartijtje in de plaatselijke tent en wat verrassingen met veel humor op het terrein.

Als je nog meer wil weten .....kom dan zelf ééns ter plaatse want er is veel te veel te beleven om het juist en in 't kort te beschrijven . geniet van enkele foto's en...van harte welkom dit week-end in Mol Sluis......tot dan...

Gratis openluchtfilm ‘Bohemian Rhapsody’ op vrijdag 19 juli binnenkoer De Zwaan

woensdag, 17 juli, 2019

Cultuurcentrum ’t Getouw trakteert ook deze zomer weer op gratis openluchtfilms. De volgende in rij is ‘Bohemian Rhapsody’ op vrijdag 19 juli. De filmvertoning vindt plaats om 22 uur op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. De toegang is gratis. Bij slecht weer verhuizen we naar Zaal ’t Getouw.

 

Groepsaankoop groene energie, schrijf je deze zomer opnieuw in!

woensdag, 17 juli, 2019

Het gemeentebestuur ondersteunt dit jaar opnieuw een groepsaankoop groene stroom en gas. De provincie Antwerpen heeft besloten om geen groepsaankoop meer te organiseren. IChoosr, het bedrijf dat de groepsaankoop negen jaar lang heeft georganiseerd, gaat wél verder. Door over te schakelen op groene stroom stoten we zo 1.380 ton minder CO2 uit. Inschrijven doe je voor 9 oktober 2018 via ichoosr.be/antwerpen.

Stad Herentals blijft resoluut inzetten op kwaliteitsvolle en betaalbare (ouderen)zorg

dinsdag, 16 juli, 2019

Dienstverlening woonzorgcentrum Sint-Anna breidt uit

Het ambitieniveau van de stad Herentals op gebied van zorg blijft ook bij de nieuwe beleidsploeg zeer hoog. Het bestuur gaat resoluut voor kwaliteitsvolle en betaalbare ouderenzorg en zorg op maat.

Schepen van welzijn, zorg en gezondheid Peter Bellens: “Enerzijds willen wij senioren de gelegenheid geven om zo lang als mogelijk in hun vertrouwde omgeving thuis te blijven wonen. Dat kan dankzij de dienstverlening van het nieuwe dienstencentrum, de thuiszorgdiensten en de ondersteuning van mantelzorgers. Anderzijds bieden we een kwaliteitsvolle opvang aan op maat in onze assistentiewoningen en in ons woonzorgcentrum Sint-Anna.”

Eco-atelier vakantievisje in cd-aquarium in Ecocentrum op 18 juli

vrijdag, 12 juli, 2019

Op donderdag 18 juli van 11 tot 15 uur zijn kinderen en hun ouders welkom in het Eco-atelier van ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Mathilde staat klaar om samen met jou te knutselen, je sluit aan wanneer het jou uitkomt. Deze dag maken we een visje in een CD-aquarium. En wie weet komt er nog muziek uit ook! De activiteit duurt ongeveer 30 minuten. Deelnemen kost 2 euro. Je mag ook met vrijetijdscheques betalen.

Volgende eco-ateliers gaan door op:

Pagina's