Info-Mol

Bestel tattoos, poseer met je vrijwilligersteam en win pretpakket!

dinsdag, 19 februari, 2019

Werkt jouw organisatie of vereniging met vrijwilligers? Zet hen dan extra in de kijker naar aanleiding van de Vlaamse Week van de Vrijwilliger van 23 februari tot 3 maart. Speciaal voor deze gelegenheid liet de Vrijwilligerscentrale Mol originele tattoos maken. Bestel je tattoos via inne.dierckx@gemeentemol.be en laat jouw vrijwilligers poseren.

Rozenberg op zaterdag 23 februari voormiddag afgesloten door werken bouwwerf

dinsdag, 19 februari, 2019

Op zaterdag 23 februari is de Rozenberg tussen 7 en 11 uur afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van huisnummer 19. Bouwbedrijf Ivo Frans plaatst die dag een bouwkraan op de rijbaan, dit voor het aanbrengen van terrassen aan een nieuwbouw. Het verkeer komende van Ginderbuiten – Gompel wordt omgeleid via Rozenberg – Bergstraat – Guido Gezellestraat en Statiestraat. Komende van de Voogdijstraat volg je de omleiding via Kloosterstraat – Lakenmakersstraat – Corbiestraat – Statieplein en Statiestraat. Voor voetgangers en fietsers is een veilige doorgang voorzien.

 

Wil je Nederlands oefenen? Kom elke donderdagavond naar Praatpunt!

maandag, 18 februari, 2019

Wil je extra Nederlands praten? Kom dan elke donderdag tussen 19 en 21 uur naar CVO EduKempen, Chrysantenlaan 10. Praatpunt brengt mensen uit verschillende culturen samen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.

Elke laatste donderdag van de maand samen op pad met scootmobiel

maandag, 18 februari, 2019

De laatste donderdag van de maand zijn alle gebruikers van een scootmobiel welkom voor een begeleide rit in groep. We spreken af om 13.15 uur aan het lokaal dienstencentrum, Jakob Smitslaan 28. Onderweg houden we een tussenstop. Bij aankomst trakteren wij je op een consumptie in de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het einde is voorzien omstreeks 16 uur. Inschrijven hoeft niet. De deelname is gratis, het drankje op de tussenstop betaal je zelf.

 

Proef van brokjes cultuur tijdens ‘De smaakmaker’ op 27 februari

maandag, 18 februari, 2019

Kan je een voorgelezen verhaal, een poëtische fotoreportage, een meezingliedje of een leuke anekdote wel smaken? Kom dan op woensdag 27 februari naar ‘De smaakmaker’ om te proeven van deze brokjes cultuur. Je bent welkom van 13.30 tot 16 uur in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Inschrijven is niet nodig. De toegang is gratis.

 

Dag van de Academies op zaterdag 23 februari, geniet van zoveel talent!

maandag, 18 februari, 2019

Op zaterdag 23 februari ben je welkom op de Dag van de Academies. Zo verwent de Academie voor Muziek en Woord je tussen 9.30 en 16 uur doorlopend met optredens, voorstellingen en workshops. Wil je de ateliers van de Academie voor Beeldende Kunsten volop in werking zien, kom dan langs tussen 10 en 17 uur. Gratis toegang. Geniet van zoveel talent!

 

Academie voor Muziek en Woord

·        9.30 – 16 uur: open lessen

Uitreiking ‘Molse Cultuurprijs 2018’ op vrijdag 22 februari in Zaal ’t Getouw

maandag, 18 februari, 2019

De Cultuurraad en het gemeentebestuur reiken op vrijdag 22 februari de ‘Molse Cultuurprijs 2018’ uit aan een - op cultureel vlak - bijzondere organisatie, persoon of activiteit. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Na een korte voorstelling van de genomineerden, kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Terwijl de jury de stemmen telt, geniet je van een gratis drankje en een optreden van dansgroep Sine.

Stookolietank saneren tijdens tankslag? Aannemer stelt zich voor op 26 februari

maandag, 18 februari, 2019

Op dinsdag 26 februari ben je om 20 uur welkom in Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 voor een gratis infosessie over de tankslag. De gekozen aannemer stelt zichzelf en zijn werkwijze voor. Vanaf 26 februari vind je op www.iok.be/tankslag alle voorwaarden van de gekozen aannemer terug. Je neemt zelf contact op met de saneerder, die een offerte maakt op maat gebaseerd op de voorwaarden van de samenaankoop. De ‘tankslag’ loopt nog heel het jaar door.

 

Nike personeel gaat voor het goede doel

Nike personeel gaat voor het goede doel Foto: Yvo Geerts
zondag, 17 februari, 2019

Op 19 en 20 / 12 - 2018 vond de jaarlijkse Nike ELC Kerstmarkt plaats. Een zotte editie die resulteerde in een fijn bedrag verdeeld onder vele goede doelen.
Ook Help Brandwonden Kids mocht meedelen in deze grote pot hiervoor zorgde Inge en Els van het Nike-team van Shipping WB0011 + processing WAPO31 (Wing DC Ham ) zij verkochten pralines en allerhande poppetjes enz. en mochten zo een mooi bedrag van € 914 overhandigen aan Jo Mertens stichter van vzw Help Brandwonden Kids hiervoor nogmaals onze beste dank.

Red levens: schrijf in voor gratis cursus reanimeren en defibrilleren

donderdag, 14 februari, 2019

Hoe reageer jij als plotseling iemand neervalt op straat? Tijdens de cursus reanimeren en defibrilleren leer je de vaardigheden en het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand. Onze ‘Hartveilige gemeente’ biedt ook dit najaar in samenwerking met het Vlaamse Kruis gratis opleidingen aan. Interesse?

Pagina's