Kunstkamp voor kinderen in het Jan Hoet huis

Yellow Art Foto: Yellow Art
woensdag, 3 oktober, 2018

Rift. en Yellow Art zetten het Jan Hoet huis open voor kinderen

In de herfstvakantie wordt voor het eerst een kunstkamp georganiseerd bij kunstenplatform Rift. Tijdens deze creatieve twee-daagse staat ontwerpen, bouwen, uitvinden, kneden, fotograferen, ... centraal. Het kamp gaat door op de site van het OPZ in Geel, in het ouderlijk huis van Jan Hoet, de uitvalbasis van Rift.

Het Kunstkamp kadert in de tentoonstelling 'Paul Blockx 4/4de ZELF' die in oktober van start gaat in het Jakob Smitsmuseum in Mol. Naast een postuum overzicht van het oeuvre van de kunstenaar, verschijnt voor deze gelegenheid ook een publicatie van gebundeld werk en wordt Blockx' laatste dichtbundel 'De Vrolijke Vertelselkes' uitgegeven.

Deelnemers aan het kunstkamp dienen geen voorkennis te hebben van een artistieke uitingsvorm. Plezier primeert! De resultaten van de experimenten en werken van de kinderen worden maar liefst op drie locaties getoond. De ouders van deze jonge kunstenaars kunnen de werken bewonderen tijdens een vernissage in het Jan Hoet huis op de Geelse OPZsite. De werken zullen overigens te zien zijn in het Jakob Smitsmuseum in Mol waar ze onderdeel uitmaken van de expo en vervolgens ook in het bezoekerscentrum van het OPZ. De jonge deelnemers en hun ouders ontvangen gratis tickets om de expo '4/4de ZELF' in het Jakob Smitsmuseum te bezoeken.

“Ze noemen me nog altijd een outsiderkunstenaar. Ik ben aan het wachten tot ze het moe worden mij zo te noemen" , Paul Blockx
Kunstkamp 4/4de ZELF (https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/k-u-n-s-t-k-a-m-p-4-4de-zelf/84c...)
29 en 30 oktober 2018
9u - 15u30
Jan Hoet huis (Pas 204, 2440 Geel)
20 € voor beide dagen
voor kinderen van 9 tot 12 jaar
inschrijven via karen.delfosse@opzgeel.be

Meer info: 
Bron: 
Yellow Art