Ginderbroek en Ezaart vieren 100-jarige

 
00:00

Wijkcomité Ginderbroek en Feestcomité Ezaart vieren de 100-jarige Frans Nuyts

11 oktober 2014 Ginderbroek - Ezaart

Frans heeft tot voor twee jaar altijd in de Oude Molenstraat gewoond, in de eerste woning aan de linkerkant. Na een val in de badkamer waarbij hij zijn dijbeen had gebroken, is hij via het ziekenhuis in woon- en zorgcentrum Ten Hove opgenomen. Hij werd op 29 september, zijn geboortedag, voor zijn 100ste verjaardag gevierd.

 

De Oude Molenstraat is als straat een grensgeval, waarbij de rechterkant bij de wijk Ginderbroek behoort, dus bij Mol-Centrum, en de linkerkant deel uitmaakt van het gehucht Ezaart. Maar sinds mensenheugenis is de volledige Oude Molenstraat nauw verbonden geweest met de wijk Ginderbroek. Denk maar even aan de vele gouden bruiloften die gevierd werden, zowel aan de ene als aan de andere kant van die straat. Er zijn en waren altijd al goede afspraken gemaakt tussen de verenigingen van Ezaart en het wijkcomité Ginderbroek.

 

Ook voor de viering van Frans Nuyts was dat mooi gelukt. De feestcommissie van Ezaart en het wijkcomité van Ginderbroek, in samenspraak met de familie van Frans, waren overeen gekomen om de viering gezamenlijk te organiseren.

Die viering had plaats op zaterdag 11 oktober 2014.  Frans werd om 14 uur met het treintje Zilverlijn opgewacht aan het Pleintje van Ginderbroek.

De Koninklijke Fanfare Sint-Willibrordus van Ezaart zorgde voor de muziek. Daarna trok het treintje en de optocht naar de Theaterzaal Ootello, Ezaart 162 voor een receptie en een viering met enkele optredens.

 

 

Stem: 
Nog geen stemmen