Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_field->pre_render() (regel 202 van /customers/6/5/9/tvmol.be/httpd.www/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_field.inc).

Nacht van het Kempens Erfgoed op 19 oktober in het teken van Jakob Smits

vrijdag, 12 oktober, 2018

Tijdens de ‘Nacht van het Kempens Erfgoed’ op vrijdag 19 oktober zetten tal van organisaties het lokale erfgoed in de kijker. Ook in onze gemeente kan je een graantje meepikken uit het aanbod. Zo neemt de Molse Gidsenkring je om 18 uur mee ‘In het spoor van Jakob Smits’. Of wat dacht je van ‘Fijn Proeven met Smits’ vanaf 19 uur in de Sint-Bernarduskerk en het Jakob Smitsmuseum? Meer info vind je op www.nachtkempenserfgoed.be.

 

> In het spoor van Jakob Smits (gratis)

De Molse Gidsenkring neemt je mee op een nachtelijk avontuur geïnspireerd door de Molse school, een groep schilders die begin 20ste eeuw in onze gemeente actief was. We maken de tocht met de Zilverlijntrein. Onderweg ontdek je het landschap en de gebouwen die Jakob Smits zo mooi in beeld bracht en worden teksten en mijmeringen van en over Smits becommentarieerd. Er is een stop in het geklasseerd monument Malvinahof en het kerkhof van Achterbos waar schilders Jakob Smits, Dirk Baksteen en Paula Van Rompa-Zenke begraven liggen. Om 20 uur sluiten we aan bij ‘Fijn Proeven met Smits’ in de kerk van Sluis.

 

Wannneer: vrijdag 19 oktober om 18 uur

Waar: start Sint-Bernarduskerk, Sluis 155

Inschrijven verplicht: via molse.gidsenkring@telenet.be (maximum 53 personen)

Weetje: niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Route: met de Zilverlijntrein rijden we naar Donk en Achterbos. Er zijn verschillende tussenstops. De tocht eindigt aan het Jakob Smitsmuseum.

 

> Fijn Proeven met Smits (gratis)

Proef van het talent van Smits als tekenaar. Op de tekeningenzaal kan je enkele nooit eerder getoonde tekeningen bekijken. Het verhaal, de details, de techniek en de tekening zelf staan centraal. Je mag ook proeven van het goede leven; we borrelen met de enige echte Jakob Smitsjenever. ‘Dries’ verzorgt een liveconcert in de Sint-Bernarduskerk; muziek van Smits’ vriend Jef Van Hoof in een modern kleedje gestoken. De Vrienden van het Jakob Smitsmuseum werken bovendien aan een nieuw tekeningenboek en lichten een tipje van de sluier.

 

Wanneer: vrijdag 19 oktober, doorlopend van 19 tot 23 uur

Waar: Sint-Bernarduskerk en Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a

Weetje: Jakob Smitsmuseum gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers

 

De Nacht van het Kempens Erfgoed wordt georganiseerd door de dienst erfgoed in samenwerking met de Kamer voor Heemkunde, k.ERF, Jakob Smitsmuseum en de Molse Gidsenkring.

 

Meer info: 
dienst erfgoed
014 33 09 70
Bron: 
SCHEPEN VAN CULTUUR PAUL VANHOOF