Bvb: 05/08/2021
Bvb: 05/08/2021

Arno Roncada

Arno Roncada (Genk, België) is een fotograaf. Hoewel hij afstudeerde aan een kunstacademie en een belangwekkend post-graduaat in de beeldende kunsten op zak heeft, is hij een autodidact die levenslang wil leren.
In zijn huidige project, Closer to Serenity, fotografeert hij de ontwikkeling van satellietsteden in Afrika, voorkeurslocatie voor de nieuwe Afrikaanse bourgeoisie. Bovenal is hij een vriend van alle dieren overal ter wereld.

Fotograaf Arno Roncada snijdt in Closer to Serenity de ontwikkeling van satellietsteden in Afrika aan, voorkeurslocatie van een nieuwe middenklasse, als uitdrukking van een nieuw Afrikaanse post-sociaal ideaal.

Satellietsteden zijn een relatief nieuwe ontwikkeling in Afrika. Grootschalig en autonoom functionerend, vormen ze een barrière tegen de suburbane expansie en wildgroei maar zijn ze tegelijkertijd ook geïsoleerd van de ’moederstad’.

De titel van het project, Closer to serenity, verwijst naar een campagnebeeld waarmee projectontwikkelaars proberen in te spelen op de verlangens van de middenklasse. Meer zelfs, ze ontwikkelen er een ideaalbeeld voor: het romantische beeld van een hybride Amerikaans-Mediterrane lifestyle met een sterke referentie naar het verleden en met architecturale hardware als inzet.

Info

Datum
wo 25 jan 2017
Categorie

Locatie Stratenplan Mol

Academie voor Beeldende Kunsten

Contactinformatie

014 33 07 96