Bvb: 05/08/2021
Bvb: 05/08/2021

Chris Lomme en Seckou Ouologuem

Chris Lomme en Seckou Ouologuem

Theatermonument Chris Lomme en slam poet Seckou, oftewel een leeftijdsverschil van haast 50 jaar. Maar op het podium merkt u hier helemaal niets van. Chris bloemleest uit het werk van haar favoriete vrouwelijke dichters. Seckou vrolijkt de voorstelling op met snedige slam poetry. Een wonderbaarlijk geslaagde combinatie.

Op het eerste zicht een onwaarschijnlijk koppel. Zij, Chris Lomme, gevierde theaterdiva en één van onze meest geëngageerde vertolkers van de prachtigste gedichten. Gepokt en gemazeld in het vak. Inhoud is voor haar van het grootste belang. Hij, Seckou, Borgerhoutse Malinees van nog geen dertig jaar en ’s lands grootste slam poet, weet dat je soms poëzie in de gezichten van de mensen moet slaan. 2Pack, Billie Holliday… Hun en eigen teksten worden door de man als een sneltrein gedeclameerd en ook zij blijven hangen.

Wanneer ze samen op het podium staan, hangt er magie in de lucht. Zij brengt doorleefde teksten van Antjie Krog, Szymborska en andere gerenommeerde dichteressen. Hij klopt wat lucht in het programma met even politiek geladen maar wat minder literaire teksten. Een merkwaardige voltreffer, deze ontmoeting in vrije verzen.

www.gen2020.be

Info

Datum
vr 24 jan 2014
Uren20.15 uur
Artiest/gezelschap
lezingen
Voorstelling
Chris Lomme en Seckou Ouologuem
Genre
Literatuur &amp
Organisator
Prijs

  • Basisprijs: 13 euro
  • Prijs (+ 65 jaar): 11,5 euro
  • Prijs (- 26 jaar): 11,5 euro

Categorie

Locatie

RElaX, Foyer Schouwburg Rex
Smallestraat 2

Contactinformatie

Chris vs Seckou