Bvb: 23/09/2021
Bvb: 23/09/2021

Djembelessen voor beginners en gevorderden

Djembelessen ... gegeven door professionele percussionist: Bayo Kankan (Guinée)

Volgens de Afrikaanse filosofie is muziek maken niet alleen een plezierige en energieke activiteit, het heeft ook een aantal andere grote pluspunten.

Uit onderzoek is gebleken dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van kinderen op sociaal gebied en dat het bijdraagt tot de ontwikkeling van het IQ. Bovenal doet het maken van muziek een beroep op de concentratie en zo draagt het maken van muziek bij tot het verminderen van concentratieproblemen.

Ook voor volwassenen is het zeer heilzaam en ontspannen om samen muziek te maken. Het is een goede manier om te ontstressen en te ontspannen, het helpt om vermoeidheid tegen te gaan, om verdriet te verwerken, om slaapproblemen op te lossen en ... om jong te blijven!

Op trommels slaan is expressie in pure vorm en doet een beroep op het oergevoel: het zet mensen in beweging. Het op elkaar afstemmen, een gelijkgerichte energie draagt bij tot een harmonieus gevoel. Het samen trommelen wekt daardoor veel energie op in een groep, wat een grote voldoening geeft en de dagelijkse beslommeringen doet vergeten.

Probeer het zelf … en het louterende effect zal je verbazen!

Uren

  • zaterdag10.30 - 11.15 uur & 11.15 - 12.15 uur

Info

Datum
za 21 jan 2017 tot za 29 apr 2017

Locatie Stratenplan Mol

Parochiecentrum Gompel

Contactinformatie