Bvb: 05/08/2021
Bvb: 05/08/2021

Kennismakingsweken: Tekst en beeld, lettervormen en zeefdrukken, vectoren en pixels

Ontdek het atelier grafische vormgeving als hoofdkwartier voor de eigenzinnige beeldenstormer.

In een wereld waar beelden alomtegenwoordig zijn, is het best handig om ze baas te kunnen. In het atelier Grafische Vormgeving houden we ons hiermee bezig. We leren kijken naar hoe beelden werken en krijgen de gereedschappen in handen om ze te beheersen en zelf te creeëren. Concreet kom je als student in aanraking met alle facetten van tekst en beeld, niet enkel met het ontwerpen van posters, affiches en ander grafisch materiaal, maar ook met illustratie als grafische taal en de wondere wereld van de typografie. Je kruidt bij naar smaak met snuifjes van de vele digitale toepassingen en werkwijzen (interactie, beweging,...). De opleiding heeft een brede blik en probeert innovatief te zijn en blijven.

Je leert als student werken met de computerprogramma?s die als standaard gelden in de grafische wereld (Photoshop, Illustrator, Indesign,...), maar je krijgt ook een bredere kijk op de mogelijkheden om beelden te creeëren. Het digitale aspect van de opleiding vindt dan ook zijn verlengstuk in verschillende analoge werkwijzen, en niet het minst in het zeefdrukatelier – waar je ontwerpen op papier tot leven komen. Je komt terecht in een super verscheiden groep beeldenstormers, begeleid door een leraar met kennis van zaken en ingewijd in de wereld van tekst en beeld at large, via verschillende klasuitstappen naar musea, festivals en ateliers. Van de theorie naar de praktijk en terug!

Je kan je in het atelier Grafische Vormgeving ontwikkelen tot grafisch ontwerper of illustrator, maar je krijgt vooral de vrijheid en de middelen aangereikt om je eigen originele beeldtaal te creëren en ze vervolgens als de beste te leren spreken!

Benieuwd?
Een blik achter de schermen krijg je op het infomoment op maandag 7 september van 18 tot 21.30 uur of door een proefles te volgen tussen 9 en 30 september. Tot in het atelier!

Online?
Neem ondertussen al een kijkje op het weblog van het atelier: http://www.gemeentemol.be/product/547/grafische-vormgeving

Uren

  • maandag18 - 21.30 uur
  • zaterdag9 - 12.30 uur

Info

Datum
wo 9 sep 2015 tot wo 30 sep 2015
Prijs

Gratis

Locatie Stratenplan Mol

Academie voor Beeldende Kunsten
Markt 28

Contactinformatie