Bvb: 05/08/2021
Bvb: 05/08/2021

Open Academie in actie op de dag van het DKO

Heb je interesse in kunst? Wil je proeven van de verschillende artistieke mogelijkheden zoals fotografie, textiel, beeldhouwkunst, grafische vormgeving, interieur, schilderkunst, grafiek, keramiek, tekenkunst en onze beeldende vormingen voor de jeugd. Onze academie voor deeltijds kunstonderwijs geeft je de kans om te proeven van de kunstvorm die jou het meeste ligt. Je kan er je talent ontplooien of de taal van de kunst leren begrijpen zodat je er nog meer van geniet. Je kan jezelf artistiek ontwikkelen op de academie. In jouw kunst kun je jezelf kwijt. Je leidt er zelfs een gelukkiger leven van! Onze academie geeft je alle kansen om je eigen artistieke en unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Kunst je mee?

Naar aanleiding van de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs wordt dit jaar gewerkt rond het thema 'IK KUNST’ Op 18 februari 2017 zetten alle academies van Vlaanderen de deuren open en kan iedereen kennismaken met de diverse kunstrichtingen. Tijdens de 'Dag van het DKO’ pakt de gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten dit jaar uit met een knappe tentoonstelling 'IK Kunst’, samengesteld met werk van onze leerlingen, te bezichtigen in de verschillende ateliers. In 'IK Kunst’ dagen cursisten van alle ateliers elkaar uit om zichzelf te beschrijven. De info van deze anonieme notities worden vertaald door een andere leerling via zijn of haar 'métier’ in een individueel beeldend werk. Daarnaast is er een tentoonstelling van de afdeling schilderkunst rond dat zelfde thema in de exporuimte van de school. Deze tentoonstelling heeft als titel 'Thinking into the box’. De leerlingen sluiten hun verleden op een bevreemdende manier op in een doos.

De opening van 'IK KUNST’en 'Thinking into the box’ vindt samen plaats met de opening van 'the best of’ in de exporuimte van ' t Getouw, Molenhoekstraat 2.
Aansluitend gaan we met z’n allen naar de academie voor de openingsreceptie waar een drankje wordt aangeboden. Naast onze open ateliers kunnen jullie zich ook verwonderen over enkele workshops.

Voorlopig programma:
• 10 uur: opening tentoonstelling: 'Ik Kunst’, 'Thinking into the box' en 'The Best of’ in de tentoonstellingszaal van 't Getouw, Molenhoekstraat 2.
• 11 uur: openingsreceptie in de exporuimte van de Academie voor Beeldende Kunsten, Markt 26.
• 10 tot 15 uur: open ateliers
• 11 tot 15.30 uur: hapje en drankje in de cafetaria
• 16 uur: einde opendeurdag

Info

Datum
za 18 feb 2017
Categorie

Locatie Stratenplan Mol

Academie voor Beeldende Kunsten

Contactinformatie