Baosodagen

KSOM my track Foto: Yvo Geerts
dinsdag, 26 februari, 2019

De Baosodagen van KSOM (Katholiek Secundair Onderwijs Mol) spelen al vele jaren een belangrijke rol in het keuzeproces van de zesdeklassers van de regio.

Op dinsdag 26 en donderdag 28 februari 2019 maken bijna 800 leerlingen van het laatste jaar lager onderwijs een ganse dag kennis met de vier campussen van KSOM: Campus Rozenberg, Campus Sint-Jan Berchmans, Campus Sint-Lutgardis en Campus Sint-Paulus.

In tegenstelling tot de vorige jaren - toen deze Baosodagen plaatsvonden op één locatie buiten de scholen - vinden de dagen terug plaats in de vier KSOM-campussen.

In een doorschuifsysteem bezoeken de leerlingen alle campussen waarbij ze zich te voet of met de bus verplaatsen. De dag start om 9.15 u en sluit af rond 14.30 uur.

KSOM wil de leerlingen op een speelse en interactieve manier laten kennismaken met het aanbod van het Molse secundair onderwijs en hen even laten proeven van het leven in de vier scholen.

De rode draad is een oriënteringstocht met hulpmiddelen: een kompas, een kaart van Mol en geheime codes die na het kraken van vier sloten coördinaten opleveren om de zoektocht te gidsen. Alzo kan iedereen op zoek naar 'zijn of haar weg naar de toekomst' en worden de begrippen 'Fast, Plus, Flex en Pro' die elke module kenschetsen duidelijk. Alzo kan iedereen ook al eens ontdekken welke modules elke campus aanbiedt.

In de vorige twee weken informeerde KSOM onder de titel 'Vier campussen, één project !' ook meer dan 500 ouders met infosessies in Mol, Balen, Meerhout en Retie.

Bron: 
Yvo Geerts