Droom wordt werkelijkheid ...

Droom wordt werkelijkheid voor M.I.N. Mol Foto: Yvo Geerts
zaterdag, 15 februari, 2020

Welzijnsschakel vzw M.I.N. Mol - *M*ensen *I*n *N*ood - wil voor mensen in nood een luisterend oor zijn en begrip opbrengen voor hun verhaal, materiële hulp aanbieden, doorverwijzen naar officiële instanties als het nodig is en mee op weg gaan en hen helpen om uit de spiraal van de armoede te geraken.

In de kerk van Achterbos Mol verzamelen ze kleding, huishoudgerief, elektro en speelgoed. Elke maandag- en donderdagvoormiddag staat een groep vrijwilligers klaar om alles na te kijken, netjes te sorteren en het nadien onder de doelgroep te verdelen. Ze gaan regelmatig op huisbezoek om gezinnen uit de doelgroep van dichtbij te volgen en te luisteren naar hun noden. Hierbij ligt de focus vooral op de kinderen en de jongeren. Kind- en jongerenzorg wil hen motiveren en volwaardige kansen bieden om hun talenten te kunnen ontwikkelen. Ze proberen hen aan te moedigen om te sporten, aan te sluiten bij een jeugdbeweging, academie, enz. Met een aantal projecten en evenementen willen ze dit ondersteunen. Momenteel gaat het over 200 gezinnen, waarvan 180 kinderen in armoede, in de regio Mol, Balen, Dessel en Retie

Het was al lang een droom van Frans van Deursen, ere-voorzitter, samen met alle vrijwilligers van M.I.N. Mol om hun kinderen en jongeren te verrassen met een paar nieuwe schoenen. Goed passende schoenen is zo belangrijk voor de vorming van die kindervoetjes! Er is ook nood aan ondergoed en nachtkleding omdat dit weinig tweedehands wordt binnengebracht. Met de hulp van Crelanfoundation, de Rotary, de Ronde Tafel en Schoenen Torfs konden zij hun droom waarmaken.

Een pakketje met nieuw ondergoed,kousen en een pyjama werd voor ieder kind klaargelegd. Een vriendelijke medewerkster van Torfs, Monique Mariën, kwam vorige week een hele namiddag voetjes meten, zodat alle kindjes zeker de juiste maat krijgen. Vandaag werden de kinderen en jongeren van M.I.N. Mol al verrast met hun nieuwe schoenen wat zorgde voor zeer blije gezichtjes.

De vrijwilligers van M.I.N. Mol zijn erg dankbaar aan Crelanfoundation, Ronde Tafel, Rotary en Schoenen Torfs voor hun enorme steun.

Bron: 
Yvo Geerts