Lezing: 'Wereldoorlog I: de draadversperring' op 8 mei in lokaal dienstencentrum

maandag, 5 mei, 2014

Op donderdag 8 mei ben je welkom om 19.30 uur op de lezing rond de elektrische draadversperring aan de Belgisch-Nederlandse grens tijdens Wereldoorlog I. Deze is een organisatie van vzw sc Molshoop en vindt plaats in het lokaal dienstencentrum, Jakob Smitslaan 28. Je betaalt 2 euro voor deelname. Vooraf inschrijven tot en met 7 mei.

Aan de Belgisch-Nederlandse grens was het bij het begin van de Eerste Wereldoorlog bijzonder druk. Veel te druk naar de zin van de bezetter. Daarom werd van Knokke tot aan het Drielandenpunt, dus ook in Mol, de grens met Nederland afgesloten door een elektrische draadversperring. Deze werd dan ook nog eens streng bewaakt.

Dodelijke hindernis

De lezing van Prof. Dr. Alex Vanneste gaat dieper in op de redenen van de bouw, het optrekken en de technische kenmerken van de draad. Hij vertelt ook hoe deze dodelijke versperring omzeild werd. Levensechte en boeiende avonturen waarbij de werkelijkheid de fictie overtreft.

Deze activiteit is een organisatie van vzw sc Molshoop, in samenwerking met het lokaal dienstencentrum en Vormingplus Kempen.

Meer info: 
lokaal dienstencentrum
014 33 16 00
Bron: 
SCHEPEN VOOR SENIOREN EN OCMW-VOORZITTER WIM CAEYERS