Openbaar onderzoek naar uitbreidingsplannen Sint-Lutgardisinstituut

Schilders@school 01 Foto: Yvo Geerts
donderdag, 28 november, 2013

Van donderdag 28 november tot en met vrijdag 27 december 2013 loopt er een openbaar onderzoek naar de uitbreidingsplannen van het Sint-Lutgardinsinstituut. De school wenst een nieuwbouw van drie verdiepingen te realiseren tussen de Gasstraat en de Vennestraat, aansluitend op de huidige schoolcampus.

Momenteel staan op dit perceel nog tijdige klaslokalen en een af te breken villa. De plannen omvatten een langwerpig gebouw met drie bovengrondse verdiepingen. In het gebouw komen naast administratie en een open leercentrum, vooral klaslokalen voor theoretische lessen en praktijkruimte voor schilder- en decoratiewerken. De plannen omvatten ook de integratie van negen parkeerplaatsen en de bouw van een overdekte speelplaats en een fietsenberging. Om de nieuwe schoolgebouwen te laten aansluiten bij de bestaande school komt er een loopbrug op de eerste verdieping.

Openbaar onderzoek

Al wie interesse heeft in de plannen is tijdens de openingsuren welkom op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw. Tijdens de periode van het openbaar onderzoek kan je hier een gemotiveerd bezwaarschrift persoonlijk afgeven. Een bezwaarschrift mag je ook aangetekend opsturen naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in Mol.

Meer info: 
dienst ruimtelijke ordening
014 33 08 30
Bron: 
SCHEPEN VOOR RUIMTELIJKE ORDENING PETER VAN ROMPAEY